21GEN /Reportatge // plástica cap.7, lo que puede un cuerpo: performance



A partir d'explorar els festivals i esdeveniments sobre performance, el programa busca cridar l'atenció sobre l'ús del cos i la performance per mobilitzar problemàtiques culturals i socials que inserir temàtiques de gènere i sexualitat en la vida social. Obre el capítol el performance · Una cosa és una cosa ¨ de Maria Teresa Hincapié. Investigadors, curadors i actors ofereixen els seus versions sobre la definició de performance i les diverses concepcions sobre el cos que es genera en els anys 90. Fem un recorregut pel Festival de Performance de Cali. Visitem Barranquilla, amb Alfonso Suárez i la seva performance on apareix com José Gregorio Hernández. Finalitzem el recorregut amb performances com ¨ El Circ de les Puces ¨ de Maria Fernanda Cardoso i ¨ El Toc Crioll ¨ de Raymond Chávez.

1as Confirmacions del TERRITORI VERMELL // 19FEBRER // TEATRE EL MAGATZEM // 21:00H.

Nevus (2011)// Julia Mariscal //LONDON-BARCELONA
Acció Sonora i Matérica de tall Escultoric

Julia Mariscal presenta un escenari de navegació, on investiga una associació entre la imatge de la pròpia esquena de l'artista, plena de pigues i activa la seva relació-tant formal com abstracta, amb les estrelles i els mapes celestes.
Usant un llenguatge escultòric el temps transcorre mentre es barregen idees com el posicionament, l'exterior i interior, el lloc, el reconeixement, la percepció i projecció. Donant èmfasi a la llum, l'artista presentarà una última peça que s'activa segons la quantitat de llum o la seva absència, tancant l'acció amb una peça formal i matèrica.
Julia Mariscal (Barcelona, 1981) treballa i viu entre Barcelona i Londres. Treballa amb dibuix, collage, so, escultura, performance i instal lació unificats per una preocupació per la fisicalitat dels materials i el procés de producció. Julia entén l'espai com una cosa porós, disposa d'ell amb narratives no lineals que es relacionen amb el concepte del plec..




CICLE RESCAT D´HISTORIES PERFORMATIQUES.
ESPAI DE REFLEXIÓ EN TORN AL CINEMA I LA PERFORMANCE.
CURAT I DIRIGIT PER PEDRO ALBA
Film: L´INFERNO / Any 1911 / Angles / Subtitulat en Castellá / 67min. Arxiu de L´Ovella amb procedent  del   "The British Film Institute". 

Un projecte de Reçerca participatiu i colaboratiu diriguit i curat personalment per  PEDRO ALBA ens apropa als primer films de l´historia. Exposem un projecte de recerca, Creand aixi  un espai paralel en pantalla oberta amb obras cinematográficas produides entre 1884 y 1922, i que tenen en si mateixas unes notes de performance i performativitat que ens farán reflexionar si el començament del Cinema i El començament de l´accio con registre, potser vinguin de la ma.
 Obrim un espai public per a la investigació i la recerca del concepte de performatividad al llarg de l´historia del cinema. Debat d´actualitat avui día en l´entorn de l´art d´accio, la performance y el concepte d´activitat . Molts son els  critics d´art i performance que situan aquest binomi al començament dels anys 70, uns altres a las Avanguardes dels anys 20 . Al llarg dels mesos de la programació del TERRITORI VERMELL 2011.


RECORDA: AVIAT MéS CONFIRMACIONS per FEBRER